Stek sedan kålen på medelhögvärme så kålen faller samman och börjar ta lite färg. Slå på rårörda lingon och vinäger, låt koka ihop ett par minuter och servera med den stuvade kålen
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras medkokta pantoffler och pipparrotssås
Ta upp oxbringan och lägg att vila på ett fat ev. Koka upp och skumma med en slev. Skär upp oxbringan mot köttfibrerna i tunna skivor och lägg upp på fat
Om man använder en tryckkokare, halvera koktiden. Lägg oxbringan i en gryta, täck med vatten och koka på svag värme under lock tillsammans med övriga ingredienser
Servera medkokt potatis och grönsaker. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.