Skala och strimla morötter och lök. Skala och hacka vitlöken. Skölj, kärna ur och skiva chilin. Fräs morötter, lök, vitlök, chili och ingefära i olja några minuter
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran grovt. Fräs lök, vitlök och chili på medelhög värme några minuter tills löken mjuknat men inte fått färg
Gör så här Skala och riv morötterna grovt. Skala och strimla löken. Stek morötter, lök och pressad vitlök i en liten gryta med smör tillsammans med ingefära
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran grovt. Fräs lök, vitlök och chili på medelhög värme några minuter tills löken mjuknat men inte fått färg
Kryddpastan som jag mixade ihop följer säkert inte några indiska originalrecept eller "regler" vilka smaker och kryddor som hör ihop men resultatet blev smaskens
Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Ansa och dela ner blomkålen i små buketter. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
Flora arbetade i en liten by långt upp i bergen, vi åkte inte ner till stan oftare än varannan vecka och fick då köpa på oss mat som skulle räcka i två veckor
Linsris med nejlika, kanelstång och chili – Indisk risrätt. Och det är verkligen ett mycket mustigt indiskt ris med härliga smaker av nejlika, ingefära, lagerblad och kanelstång
Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter. Skölj och skiva purjolök och löken och bryn det tillsammans med kasslern och champinjoner tills löken mjuknat något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.