200 gram
biff som ryggbiff, innanlår, rostbiff, entrecote eller flankstek
10,5 klyfta
vitlök
12 msk
hackad färsk ingefära
10,5 röd
chilifrukt eller efter tycke
10,5
zucchini
110 cm
purjolök
1200 gram
rödkål
12
salladslökar
12 dl
matolja som majsolja eller jordnötsolja
1 Marinad:
1 krm salt
10,5 msk
maizena
10,5
äggvita
12 tsk
ljus soja
1 Woksås:
1,5 dl sötsursås
10,5 dl
vitt vin (alkoholfritt funkar bra)
12 msk
ljus soja
10,5 tsk
sesamolja
11 dl
vatten
11 tsk
maizenaSkär köttet i tunna strimlor. Förslagsvis 4-5 cm långa, någon cm höga och några mm breda. Lägg i en skål och blanda med marinaden av salt, maizena, äggvita och ljus soja. Låt stå ca 20 minuter medan du förbereder de andra ingredienser. Hacka vitlök och ingefära fint. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Skölj och strimla zucchini, purjolök, rödkål samt salladslök. Börja koka jasminris. Blanda woksåsen av sötsursås, vitt vin, ljus soja samt sesamolja. Blanda vatten och maizena i ett glas. Ta upp köttet och torka det torrt från marinaden. Vänd det sedan i några msk maizenamjöl. Dags att woka: Hetta upp woken och tillsätt all matolja. Tillsätt biffen lite i taget och fritera först några minuter så att den får färg och vänd den sedan och fritera tills den är brun och knaprig. Lägg över på en tallrik. Häll av den mesta oljan men spara några msk i woken. Torka undersidan på woken så det inte är olja där som fattar eld. Tillsätt chili, ingefära och vitlök. Woka några sekunder och tillsätt sedan zucchini, purjolök och rödkål en ingrediens i taget. Tillsätt sötsursås och den friterade biffen samt salladslöken. Koka upp. Rör i vatten och maizena lite i taget så att du får den sötsura woksåsen så tjock du vill ha den. För tunnare sås tillsätt lite vatten. För tjockare sås tillsätt maizena utrört i vatten. Smaka av woken med salt, sötsursås, ljus soja och chili. Servera med kokt jasminris.
IngredienserPortioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det här är verkligen mat som går hem hos alla, barn som vuxna älskar det. Sötsursås. Det funkar även perfekt att göra glutenfritt så längre ner i receptet finns den glutenfriavarianten av tempurasmet
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inteblir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkyckling med sötsursås
Låt det koka upp under omrörning, tillssåsen tjocknat. Tillsätt de övrigaingredienserna. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp ilite olja innan den tillsättsisåsen
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favoritirepris från pappas repertoar, kinesiskfläskfilégryta med sötsursås, och den sötsurasåsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Häll i vatten, ananasspad, soya ,sweetchilisås, honung och chilipurei en kastull,. ris. låt detta sjuda upp och rör sedan ner maizena, så att du får en slät och lagom tjock sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.