12 limeSätt
ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Mixa, krossa eller smula kexen och blanda med smöret till en grynig röra - pajdeg som ska bli pajbotten. Tryck ut pajdegen på botten samt lite upp på kanten i en rund bakform ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda pajskalet i ca 10 minuter. Ta ut och låt pajskalet svalna något. Sänk värmen till 125 grader. Skölj limefrukterna noga. Riv skalet fint av en lime. Dela dem och pressa ur saften. Blanda under tiden limesmeten: rör ihop äggulor och kondenserad mjölk försiktigt i en bunke. Rör i limesaften och limeskal. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 30 minuter på 125 grader. Ta ut limepajen och låt den svalna och ställ in i kylen att stelna någon timme eller över natten. Garnera limepajen innan servering: förslagsvis med rivet limeskal och en klick grädde (på varje tänkt del limepaj) eller annat förslag enligt ovan.
Pajskal. Smula kexen. Blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut med tummarna i en springform och ställ den i kylen medan du vispar ihop fyllningen
Sätt ugnen på 175°. Mixa kakorna till ett smul och blanda med. smöret. Tryck ut kexmassan i botten på en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter
Ta ut limepajen och låt den svalna och ställ in i kylen att stelna någon timme eller över natten. servera som den är förslagsvis med rivet limeskal och en klick grädde (på varje tänkt del limepaj)
Hittade några limefrukter i kylen som höll på att bli dåliga och kom då på att jag velat testa att baka key limepie så hittade Leilas recept som jag utgick ifrån
Och inte vilken paj som helst, en rätt klassisk key lime paj. Key lime paj. Tjingeling. Pajdags. Den här pajen har ett frasigt skal gjort på digestivekex, fyllningen rör du snabbt tack vare kondenserad mjölk och syra får du från lime, en riktigt höjdare är det
Efterrätten bjöd vi på när vi hade våra kompisar här på dopp i grytan-middag i lördags och minsann om dom inte tog vars två bitar av den här limepajen som bjöds - bra betyg med andra ord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.