Key limepaj
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten: 14 Digestivekex
  • 1100 g smör
  • 11 msk vaniljsocker
  • 1 Fyllning: 4 äggulor
  • 1400 gram kondenserad mjölk
  • 12 limeSätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Mixa, krossa eller smula kexen och blanda med smöret till en grynig röra - pajdeg som ska bli pajbotten. Tryck ut pajdegen på botten samt lite upp på kanten i en rund bakform ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda pajskalet i ca 10 minuter. Ta ut och låt pajskalet svalna något. Sänk värmen till 125 grader. Skölj limefrukterna noga. Riv skalet fint av en lime. Dela dem och pressa ur saften. Blanda under tiden limesmeten: rör ihop äggulor och kondenserad mjölk försiktigt i en bunke. Rör i limesaften och limeskal. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 30 minuter på 125 grader. Ta ut limepajen och låt den svalna och ställ in i kylen att stelna någon timme eller över natten. Garnera limepajen innan servering: förslagsvis med rivet limeskal och en klick grädde (på varje tänkt del limepaj) eller annat förslag enligt ovan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.