Fyll långpannan med vatten upp till hälften av portionsformarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills krämen har " stannat ". strö råsocker över krämen och smält med gasolbrännare eller sätt ugnen på 240 grader grillvärme och låt socket smälta ett par minuter tills de får fin färg
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält. Tillsätt äggulorna och häll sedan smeten i ugnssäkra portionsformar
Om du använder frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixastill en puré. Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär
1300 g hallon, frysta eller färskaBlanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa. 1Blanda i ägget till en deg. 1Kavla ut till en 3–4 mm tunn cirkel. 1Värm mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok