Desserter / Tips till desserter

Desserter / Tips till desserter

  • 34 Recept
Crème brûlée

Crème brûlée

Fyll långpannan med vatten upp till hälften av portionsformarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills krämen har " stannat ". strö råsocker över krämen och smält med gasolbrännare eller sätt ugnen på 240 grader grillvärme och låt socket smälta ett par minuter tills de får fin färg
Key limepaj

Key limepaj

Mixa, krossa eller smula kexen och blanda med smöret till en grynig röra - pajdeg som ska bli pajbotten
Key Limepaj i glas/ Key Lime Pie

Key Limepaj i glas/ Key Lime Pie

Blanda allt till limekrämen. Kram//Erica. Blanda allt till limekrämen. URL/Bloggadress. Kram//Erica. 1/2 dl limejuice. 1/2 tsk vaniljsocker. 1/2 dl limejuice. 1/2 tsk vaniljsocker
Desserten som är en riktig vinnare

Desserten som är en riktig vinnare

Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Frusen halloncheesecake

Frusen halloncheesecake

15 st digestivekex. 100 g smör. 5 st ägg. 1. 5 dl strösocker. 150 g philadelphiaost. 1 st lime. 2 tsk vaniljsocker
Crème brulée

Crème brulée

Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält. Tillsätt äggulorna och häll sedan smeten i ugnssäkra portionsformar
Pannkakor

Pannkakor

10 st 3 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg smör till stekning Lägg till i inköpslistan. Ingredienser Portioner
Ljuvlig pannacotta med hallon

Ljuvlig pannacotta med hallon

Om du använder frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixastill en puré. Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär
Pannacotta med jordgubbssallad

Pannacotta med jordgubbssallad

Ta upp vaniljstångshalvorna och gröp ur alla frön, lägg sedan tillbaka fröna i kastrullen igen och rör ner crème fraiche
Hallonpaj med vaniljkräm

Hallonpaj med vaniljkräm

1300 g hallon, frysta eller färskaBlanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa. 1Blanda i ägget till en deg. 1Kavla ut till en 3–4 mm tunn cirkel. 1Värm mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok
Crème brûlée

Crème brûlée

Se till att all vaniljkorn kommer med. Dela vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och den halverade vaniljstången