Key lime pie – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g kondenserad mjölk på burk
  • 1125 g färskpressad limesaft (1 ¼ dl = saften från 4–5 limefrukter)
  • 1 rivet skal från 2 tvättade limefrukter + extra att garnera med
  • 110 g vaniljsocker (1 msk)
  • 130 g äggula (2 äggulor)
  • 1110 g ägg (2 ägg)
  • 1100 g smör
  • 1200 g digestivekex (cirka 14 kex)
  • 130 g strösocker (2 msk)
  • 1250 g vispgrädde (2 ½ dl)Fyllning: Värm ugnen till 170 grader, varmluftsfunktion. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt fyllningen stå och dra i 15–20 minuter i rumstemperatur. Gör pajskalet under tiden.
  • 1 Pajskal: Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till små smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och strösockret och mixa ihop blandningen.
  • 1 Tryck ut smulblandningen i en pajform, 22–24 centimeter i diameter, och ända upp på kanten. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  • 1 Paj: Sila ner fyllningen i pajskalet (får bort limeskalet), jämna till ytan och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  • 1 Låt pajen svalna helt och sedan stå i kylen i minst 2 timmar. Vid servering: Vispa grädden mjuk. Toppa pajen med grädden och strö över lite rivet limeskal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.