Limepaj med kondenserad mjölk
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 14 Digestivekex, ca 200 gram
  • 1100 gram smält smör
  • 1 Fyllning: 4 äggulor
  • 11 burk sötad, kondenserad (400 gram) mjölk
  • 10,75 dl pressad limesaft från 2 lime + finrivet skal av en lime
  • 1 Maräng: 4 äggvitor
  • 11 dl sockerSätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Mixa, krossa eller smula kexen och blanda med smöret samt vaniljsocker till en grynig röra - pajdeg som ska bli pajbotten. Tryck ut pajdegen på botten samt lite upp på kanten i en rund bakform ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda pajskalet i ca 10 minuter. Ta ut och låt pajskalet svalna något. Sänk värmen till 125 grader. Skölj limefrukterna noga. Riv skalet av en lime fint. Dela dem och pressa ur saften. Blanda under tiden äggulor och kondenserad mjölk i en bunke. Rör i limesaften och limeskal. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 30 minuter på 125 grader. Ta ut limepajen och låt den svalna och ställ in i kylen att stelna någon timme eller över natten. Servering: servera som den är förslagsvis med rivet limeskal och en klick grädde (på varje tänkt del limepaj). Vill du ha maräng på toppen så sätter du ugnen på grill. Vispa sakta 4 äggvitor fluffiga. Tillsätt 1 dl socker och vispa fortare till ett hårt skum. Bred över den kalla limepajen. Grädda marängen under grill några minuter tills den fått fin färg. Akta så den inte bränns. Garnera med rivet limeskal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.