Blanda kondenserad mjölk, äggulor och limesaft i en rostfri bunke. Marängtäcke. Vänd ner limeskalet. Täck med plastfolie och låt vila i kylen, ca 1 timme. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Rör med träslev över vattenbad tills krämen tjocknar, 12–15 minuter. 5 dl pressad limesaft. 2 msk limeskal
Limefyllning. Blanda smulorna med det smälta smöret. Nu skall limejuicen i. Tryck ut med tummarna i en springform och ställ den i kylen medan du vispar ihop fyllningen
Förra sommaren gjorde vi en citronpaj som vi gillade väldigt mycket men den här pajen medlime blev otroligt god och den blev härligt syrlig och frisk vilket passar perfekt när det är lite varmare ute
Med det vill jag ha sagt att använd de lime du hittar i affären, oavsett sort. Jag är alldeles för dålig på att använda mig av citrusfrukter när jag bakar, det blir så lätt att jag fastnar med våra vanliga svenska bär och äpplen
Servera med lite grädde. Hittade några limefrukter i kylen som höll på att bli dåliga och kom då på att jag velat testa att baka keylimepie så hittade Leilas recept som jag utgick ifrån
Inget av det ovanstående har dock något som helst att göra med kvällens recept, den här KeyLime-pajen bakade jag en solig ledig dag för ett par veckor sedan, men om någon hade ställt ner en tallrik paj framför mig nu hade det inte varit några som helst problem att äta upp den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.