11 ,25 dl
pressad limesaft (= 4-5 limefrukter) + skal från 2 limefrukter
11 msk
vaniljsocker
12
äggulor
12
ägg
1300 g
vispgrädde
1 tunna
limeskivorPajskal: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fodra 8 pajformar med löstagbara kanter, 7 cm i diameter, med blandningen. Grädda i ugnen i 8 minuter. Låt pajskalen svalna helt.
1 Limefyllning:
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter, sila av limeskalen och fördela sedan fyllningen mellan formarna.
1 Grädda
mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills ytan har fått en anings lite färg. Låt svalna helt och toppa med mjukvispad grädde samt limeskivor.
Pudra på florsocker, garnera ev med rivet limeskal. Blanda ner mjöl, limeskal och limesaft. 13 lime. 3 lime 3 ägg 2 dl strösocker ½ dl vetemjöl florsockerGör så här Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Riv skalet av 1 lime
Garnera eventuellt med några mandelspån. Låt svalna och bred över vispadgrädde. 3 dl grädde. Vi var sugna på semlor idag, men hade bara fyra bullar kvar i frysen, vilka är "öronmärkta" till ett annat tillfälle i nästa vecka, och jag vet ju inte om jag kommer vara "bullbaksugen" innan dess
Låt svalna helt och toppa medmjukvispadgrädde samt limeskivor. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke
Limefyllning. Blanda smulorna med det smälta smöret. Nu skall limejuicen i. Tryck ut med tummarna i en springform och ställ den i kylen medan du vispar ihop fyllningen
Låt pajen svalna och servera tillsammans medvispadgrädde eller vaniljglass och en skiva lime. Vi serverade med lite vispgrädde, en skiva lime och lite lemonad till vilket blev en perfekt fika till en strålande dag
Med det vill jag ha sagt att använd de lime du hittar i affären, oavsett sort. Jag är alldeles för dålig på att använda mig av citrusfrukter när jag bakar, det blir så lätt att jag fastnar med våra vanliga svenska bär och äpplen
Servera med lite grädde. Hittade några limefrukter i kylen som höll på att bli dåliga och kom då på att jag velat testa att baka keylimepie så hittade Leilas recept som jag utgick ifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.