Key lime pie med vispad grädde
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 114 digestivekex
  • 12 msk strösocker
  • 1400 g kondenserad mjölk
  • 11 ,25 dl pressad limesaft (= 4-5 limefrukter) + skal från 2 limefrukter
  • 11 msk vaniljsocker
  • 12 äggulor
  • 12 ägg
  • 1300 g vispgrädde
  • 1 tunna limeskivorPajskal: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fodra 8 pajformar med löstagbara kanter, 7 cm i diameter, med blandningen. Grädda i ugnen i 8 minuter. Låt pajskalen svalna helt.
  • 1 Limefyllning: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter, sila av limeskalen och fördela sedan fyllningen mellan formarna.
  • 1 Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills ytan har fått en anings lite färg. Låt svalna helt och toppa med mjukvispad grädde samt limeskivor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.