Citronpaj med lime
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 12 msk strösocker
  • 1125 g smör
  • 11 st äggula eller  2-3 msk vatten
  • 11 st lime
  • 11 st citron
  • 13 st ägg
  • 12 dl strösocker
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 florsocker
  • 13 dl vispgrädde
  • 13 dl vetemjöl 2 msk strösocker 125 g smör 1 st äggula eller  2-3 msk vatten
  • 11 st lime 1 st citron 3 st ägg 2 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 dl vispgrädde
  • 11 st lime florsocker
  • 13 dl vispgrädde
  • 13 dl vetemjöl 2 msk strösocker 125 g smör
  • 11 st äggula eller  2-3 msk vatten
  • 11 st lime 1 st citron
  • 13 st ägg 2 dl strösocker
  • 12 msk vetemjöl 2 tsk vaniljsocker
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 st lime florsocker
  • 13 dl vispgräddePajskal: Mät upp vetemjöl och strösocker i en bunke och blanda. Tillsätt smöret och dela det gärna i mindre bitar och låt stå en stund så det blir rumsvarmt. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att hälla upp det i litermått eller väga det. Om du gräver med decilitermått i mjölpåsen packas mjölet och du tar oftast för mycket.) 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 125 g smör Mjöl och socker. Mjöl och socker blandat. Smör tillsatt. Arbeta ihop till en grynig massa. Använd gärna elvisp med vispar så går det fort. Smöret ihoparbetat med mjöl och socker. Tillsätt äggula eller vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Använd gärna elvispen igen med vispar (ca 45-60 sek).(Om degen inte går ihop tillsätt lite vatten och blir den för kladdig tillsätt mera mjöl.) 1 st äggula eller  2-3 msk vatten Vatten tillsätts. Pajdegen klar. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Pajdegen i pajformen. Pajdegen uttryckt i pajformen. Ställ in pajskalet i kylen minst 30 minuter eller frysen 10 minuter. Gör under tiden fyllningen och sätt ugnen på 200°C. Fyllning: Tvätta skalet (jag använder diskborste och diskmedel) på citron och lime och torka av så det är torrt.Riv sedan skalet på lime och citron och pressa ur saften.(När du river skalet, var noga med att bara riva det yttersta, ej det vita innanför eftersom det ger en besk smak.) 1 st lime 1 st citron Citron och lime tvättade. Riv skal av lime och citron. Citron och lime, klyvda på mitten. Citronsaft pressas ur. Vispa ägg och socker pösigt till en ljusgul smet. Använd elvisp eller vispa för hand. 3 st ägg 2 dl strösocker Ägg och strösocker. Ägg och socker vispat. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker. Vispa. 2 msk vetemjöl 2 tsk vaniljsocker Vetemjöl och vaniljsocker tillsatt. Blandat till en jämn smet. Tillsätt grädden (som ej behöver vispas) samt rivet citron- och limeskal och citron- och limesaft. Vispa ihop till en jämn smet. 2 dl vispgrädde Grädde, citron, lime tillsatt. Fyllningen blandad och klar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 30 minuter. Fyllningen i pajskalet. Citronpajen gräddas i ugnen. Låt pajen svalna. Lägg gärna en bakhandduk över. Citronpajen färdiggräddad. Garnering: Sikta över florsocker och skiva lime och garnera med. 1 st lime florsocker Citronpajen har svalnat. Citronpaj garnerad med skivad lime. Citronpaj klar att serveras. Servering: Vispa grädden och servera med den. Citronpajen kan serveras antingen lite ljummen eller kall. 3 dl vispgrädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.