Key lime pie med vispad grädde
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 114 digestivekex
  • 12 msk strösocker
  • 1400 g kondenserad mjölk
  • 11 ,25 dl pressad limesaft (= 4-5 limefrukter) + skal från 2 limefrukter
  • 11 msk vaniljsocker
  • 12 äggulor
  • 12 ägg
  • 1300 g vispgrädde
  • 1 tunna limeskivorSå här gör du Pajskal: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fodra 8 pajformar med löstagbara kanter, 7 cm i diameter, med blandningen. Grädda i ugnen i 8 minuter. Låt pajskalen svalna helt. Limefyllning: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter, sila av limeskalen och fördela sedan fyllningen mellan formarna. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills ytan har fått en anings lite färg. Låt svalna helt och toppa med mjukvispad grädde samt limeskivor. Spara recept 3 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 285

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.