11 ,25 dl
pressad limesaft (= 4-5 limefrukter) + skal från 2 limefrukter
11 msk
vaniljsocker
12
äggulor
12
ägg
1300 g
vispgrädde
1 tunna
limeskivorSå här gör du Pajskal: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fodra 8 pajformar med löstagbara kanter, 7 cm i diameter, med blandningen. Grädda i ugnen i 8 minuter. Låt pajskalen svalna helt. Limefyllning: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter, sila av limeskalen och fördela sedan fyllningen mellan formarna. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills ytan har fått en anings lite färg. Låt svalna helt och toppa med mjukvispad grädde samt limeskivor. Spara recept 3 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 285
Saftig, mjuk och ljuvlig vaniljkaka med blåbär. RECEPT PÅ VANILJKAKA MED MANDEL HITTAR DU HÄR. Rör smöret och socker med en elvisp tills det blir luftigt
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Häll över det i en annan bunke, krama ur vatten ur gelatinbladet och lägg i tillsammans med smöret och rör runt och låt svalna
Jag har bakat en hel del och tagit en massa bilder av de goda bakverken men hinner sällan sätta mig ner och faktiskt skriva ett ordentligt inlägg med tillhörande recept
En liten extra twist på den klassiska rabarberpajen, med ett krämigt täcke av maräng på toppen. Blanda potatismjöl och kallt vatten tills den är klumpfri och red sedan krämen med potatismjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.