Limepaj
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12½ dl vetemjöl
  • 1100 g Arla® Svenskt Smör
  • 11 äggula
  • 13 lime
  • 13 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 florsocker
  • 1 Receptet gäller för 10 bitar Pajskal: ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2½ dl vetemjöl 100 g Arla® Svenskt Smör 1 äggula Fyllning: 3 lime 3 ägg 2 dl strösocker ½ dl vetemjöl florsockerGör så här Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Lägg i smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajdegen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Riv skalet av 1 lime. Pressa saft ur alla 3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, limeskal och limesaft. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Pajen ska vara lite lös i mitten, men stelnar när den kallnat. Låt vila i kyl över natten. Pudra på florsocker, garnera ev med rivet limeskal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.