1 Receptet
gäller för 10 bitar Pajskal: ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2½ dl vetemjöl 100 g Arla® Svenskt Smör 1 äggula Fyllning: 3 lime 3 ägg 2 dl strösocker ½ dl vetemjöl florsockerGör så här Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Lägg i smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajdegen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Riv skalet av 1 lime. Pressa saft ur alla 3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, limeskal och limesaft. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Pajen ska vara lite lös i mitten, men stelnar när den kallnat. Låt vila i kyl över natten. Pudra på florsocker, garnera ev med rivet limeskal.
Jag har firat min födelsedag nu i dagarna och då bjöd jag på den här kakan. Vi gillar inte vanliga, gräddiga, tårtor så jag brukar inte bjuda på det när jag har kalas
Vi var sugna på semlor idag, men hade bara fyra bullar kvar i frysen, vilka är "öronmärkta" till ett annat tillfälle i nästa vecka, och jag vet ju inte om jag kommer vara "bullbaksugen" innan dess
Ta ut limepajen och låt den svalna och ställ in i kylen att stelna någon timme eller över natten. servera som den är förslagsvis med rivet limeskal och en klick grädde (på varje tänkt del limepaj)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.