Paj Till Fikat

Paj Till Fikat

Plommonpaj

Plommonpaj

Lägg mjöl, socker, salt, ägg och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Pajdeg
Äppelkompott med citron och kardemumma

Äppelkompott med citron och kardemumma

Ca 1,6 l 1 1/2 kg äpplen 1 vaniljstång 1/2 tsk kardemummakärnor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron) Lägg till i inköpslistan
Milles Äppelkaka!

Milles Äppelkaka!

en smord pajform. 3 dl vetemjöl. 150 gr smör. 4 msk socker. 2 tsk kanel. Citroncest från en citron. 3-4 äpplen skurna i bitar
Chokladdadelkaka med hasselnöt

Chokladdadelkaka med hasselnöt

Hoppas ni får lite ledigt, ni kanske till och med har semester. Den blev riktigt god och innehåller dessutom lite hasselnötsmjöl, vilket passar så fint till chokladsmaken
Galet god kladdkaka extra allt

Galet god kladdkaka extra allt

Sen en vecka tillbaka jobbar jag som innesäljare på ett företag, så nu kommer det bli mer hobbybakande och matlagning hemma istället
Äpplepaj med marängtäcke

Äpplepaj med marängtäcke

Extremt gott med vanlig vaniljglass till. Äpple blandat med kanel och ingefära i en paj med ett täcke av maräng
Smulpaj med päron och kardemumma

Smulpaj med päron och kardemumma

Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp
Vit kladdkaka med röda vinbär

Vit kladdkaka med röda vinbär

165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Plommonpaj

Plommonpaj

Plommonen ger en frisk smak tillpajen, vill man kan man riva över lite citronskal över pajen också. Fantastiskt gott och passar perfekt till både fika eller som efterrätt
Smulpaj med hallon – & färskostfyllning

Smulpaj med hallon – & färskostfyllning

Blanda ihop alla ingredienser till degen till en smulig deg i en bunke. Smulpaj med hallon – & färskostfyllning – paj med smuldeg i botten och på toppen med en fyllning av sötad färskost blandad med ägg smaksatt med lite vanilj och färska hallon
Addes knäckiga Äppelkaka

Addes knäckiga Äppelkaka

Jag gillar bara äppelpaj, och det ska vara vaniljvisp till. Äppelpaj med knäckigt täcke. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tillspajen är gyllengul och knäckig
Sofias äppelkaka med lingon

Sofias äppelkaka med lingon

Rör det rumsvarma smöret och sockret tills det blir poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör tills allt är blandat