När lagade du fläskfilé medädelostsås sist. Vi gissar att det var ett tag sedan men tycker att det är hög tid att prova denna uppdaterade variant som serveras med rostad potatis, lök och betor
Salta och krydda karréskivorna, lägg dem i en ugnsform. Skär paprikan smått och strö över den med. Ställ in i 200 grader varm ugn i 1 timme, serveras med kokt potatis och t. 8 skivor fläskkarré. 125 g ädelost
Ät och njut med potatis och någon grönsak. Skär karrén i cm tjocka skivor, inte ända ner. Ser mitten av köttet välstekt ut täcker du med aluminiumfolie de sista 10-15 minuterna. 1,2 kg benfri fläskkarré
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
karrékött. Gnid in köttet med ingefära, kryddpeppar, salvia, salt och peppar. Vispa ur formen med några matskedar vatten och häll ner stekskyn i en kastrull och tillsätt kalvfond, råsocker, balsamvinäger och madeira
Varje ledig stund på senare tid har fyllts upp med skidåkning. Nu håller vi såklart tummarna för att bla hockeyn och curlingen kan kamma hem ett par medaljer
I lördags marinerade jag lite karré och spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Är det inte galet vad gott det är med grillat, speciellt när kvällssolen värmer en aprilkväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.