Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Lägg bullarna ilergryta (som fått liggai blöt) efter hand. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inteminst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ inlergrytani ugnen. Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Denna gång blev det en helt bit högrev som jag stoppade inilergrytan. INGREDIENSER. Som allt annat man gör ilergryta tycker jag men jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde denna
Började med att ta ut fläskkarré och låta den vila en timmai rumstemperatur. Sedan gnider jag in köttet med kryddblandningen och låter köttet vila ännu en timma
UGNEN SKALL VARA KALL NÄR LERGRYTAN SÄTT IN ANARS GÅR DEN SÖNDER. Ansa och skjölj och strimlapaprikan lägg strimlornai botten på grytan, skär baconen istrimlor och stö den över paprikan
(Du som inte har lergryta kan använda en ugnssäker form med lock. ) Lägg skivornai grytan. Vispaihop ananassaft (ananasbitarna får vänta), soja, madeira, brun farin, crème fraîche och maizenaredning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.