Vispa margarin och socker poröst. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Energibollarna är fulla med goda fettsyror, mineraler, vitaminer och allehanda antioxidanter, och är ett bra alternativ till olika energibars som man kan köpa färdiga
Mannagrynspudding är perfekt att göra och ha stående i kylen. Hon gnäller, har svårt att sova och att vara ensam en endaste sekund är inte att tänka på
Det är fredag, isen har släppt, solen skiner, fåglarna kvittrar, svanar och fåglar leker vid sjön, Goblin har sprungit och busat i skogen, jag har levererat på jobbet, kollegorna är roliga, mysiga, trevliga och inspirerande
Förrförra helgen mötte jag våren i Berlin (den har visserligen kommit till London med men just nu är det kallt ute) men de dagar solen inte visar sina strålar är det gott med värmande mat innan det blir sallad och grillat för hela slanten
Ibland måste jag testa en maträtt flera gånger innan jag antingen börjar tycka om den eller inser att jag aldrig kommer att tycka om den, hur mycket jag än vill och försöker
Jag och en kompis träffas för middag varje onsdag, varannan gång hos mig, varannan gång hos henne. Ikväll var det min tur, och jag hade bestämt mig för att göra Polenta
salt och nymalen svartpeppar. salt och nymalen svartpeppar. salt och nymalen svartpeppar. Rör samman ingredienserna till parmesankrämen och ställ åt sidan fram till serveringen
Det blir stekt polenta med rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökt tofu. Polenta (som man skulle kunna jämföra som glutenfria alternativet till mannagryn) är gjord av små grovt eller fint malda majskorn och kan användas till både kakor, gröt, pannkakor och pudding
Äppelsäsongen är igång och nu finns det massa äppelsorter att välja på i butiken. Denna gång blev det en äppelpaj med lite päron i och det blev en väldigt god kombination
Hittade detta recept hos Ulrika (Bakverk och Fikastunder) och då jag fullkomligt älskar mannagrynsgröt, vanilj och kardemumma så kände jag att detta var något som jag var tvungen att prova
Huvudrätten i dagens inlägg är något mindre framträdande än svamp men ack så god och användbar. Jag har ätit polenta med bland annat het tomatsås, freestajlad från besöket hos Annika, med riven zucchini och belugalinser och med stekt svamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.