Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som sand. Lägg upp äpplena i pannan och täck med en bit smörpapper lika stort som själva stekpannan
Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor. Smält sockret tillsammans med vatten i en gjutjärnspanna på medelhög värme
Krämig fyllning med lök, ägg och crème fraiche möter frasigt pajskal. Pajen funkar bra som lättare middag med sallad, men den gör sig också bra på en buffé tillsammans med en massa andra godsaker
Tyvärr hade jag inte kalvköttmed ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Många smaksätter nog med ättika men jag har alltid föredragit citron för det känns både fräscht och modernt
In a heavy-bottomed saucepan, whisk together the eggs, yolks, sugar and juices. Cook over medium heat, alternating between scraping with a spatula and whisking for the smoothest, silkiest curd
Börja medkalvsteken. Stick in en kökstermometer i den tjockaste delen av kalvsteken. Riv vitlöken och blanda med salt, svartpeppar, chiliflakes och smör
På buffé bord, drinktilltugg, grilltillbehör eller som lunch med lite kallskuret. Dessutom blev det basilikaolja över som kunde blandas med lite pasta som K och H alltid kan tänka sig att slafsa i sig i förbifarten
dragon, kalvkotlett och sparrispotatis. Vispa ihop kokvätskan med en äggula i en kastrull. Sätt på låg värme/i vattenbad och vispa långsamt ner smöret emedan såsen tjocknar
Täck formen med degen. Tryck fast degen längs kanten med fingrarna. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar. Sätt ugnen på 200ºC och smörj pajformen med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.