Han valde den franska klassikern tarte au citron och jag axlade utmaningen. Rulla degen över kaveln och skjut in tarte-formen (med räfflade sidor och lös botten) under till och drapera degen över formen (den behövs inte smöras)
Tarteaux pommes måste nog vara den vanligaste efterrätten från det här området. Snart står de i blom och då ska R och jag ta oss en tur med vespan och njuta =) Den här pajen tar lite tid och är lite lyxigare en än vanlig tarteaux pommes som oftast bara består av pajskal, skivade äpplen, smör och socker
Det finns många verisoner av den klassika "tarte au citron". Syrligheten från citronfyllningen, i kombination med en söt maräng, saltade pistagenötter, och ett krispigt pajskal bakat efter ett franskt recept blev helt tipp-topp
Ibland får man för sig att köpa 5 kilo lök. Varför. Tja, det var billigt och det kändes bra att bära hem en säck Dock måste jag ju göra något med den också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.