1 riven
ost, eller byt ut lite av osten mot skivor av Münsterost1. Blanda vetemjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och olivolja och kör ihop till en deg. Tillsätt lite mer mjöl om den är alltför kladdig. Täck den med plastfolie och låt den vila en stund medan du förbereder resten.2. Sätt ugnen på högsta värme och sätt in en plåt.3. Skiva lökarna tunt och lägg dem i kallt vatten. Låt dem gärna ligga en stund och häll sedan av vattnet i en sil. Spola av och låt dem rinna av väl.4. Finstrimla skinkan.5. Kavla ut ¼ av degen på mjölat bord och lägg den på bakplåtspapper. Bred på crème fraiche men lämna någon centimeter i kanten. Lägg på lök, skinka och ost. Flytta över bakplåtspapperet till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 minuter tills de börjar få fin färg. Värm plåten på nytt innan du gräddar nästa tarte.
God morgon. Soppa fick ni som inspiration igår så idag bjuder jag på ett smarrigt tillbehör till det. V får alltid mjuka tortillabröd över när vi äter tacos så då passar ju det här att göra
Här kommer ett tips till fredagens fredagsmys (då typ alla svenskar äter någon form av tacos). Ni kanske ska ha gäster över och då är det perfekt att bjuda på denna supersmarriga tacopaj
Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.