Kött

Kött

  • 54 Recept
Kalv ”tartar” med ostronmajonnäs

Kalv ”tartar” med ostronmajonnäs

2 ostron 2 äggulor 4 shisoblad (eller 50 g persilja) 50 g parmesanost 2 msk olivolja 6 dl olja salt peppar 200 g kalvstek 1 vit persika (eller nektarin) 2 msk pistagenötter, rostade 1-2 gurkor (små)
Fläskfilégryta med champinjoner

Fläskfilégryta med champinjoner

Ingredienser Portioner. 4 500 g fläskfilé 2 msk smör salt peppar 1 gul lök 250 g champinjoner 2 tsk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk soja 2 tsk dijonsenap 1 tsk majsstärkelse Till servering kokt ris eller potatis sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

1000 g potatis 1000 g ryggbiff (av dovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

800 g fläskfilé, hel bit 0,5 dl balsamvinäger 4 msk honung 0,5 dl olivolja 2-3 kvistar färsk rosmarin 2-3 kvistar färsk salvia 4 klyftor vitlök 4 msk smör, till stekning olivolja, till stekning salt peppar
Stefans biff Rydberg med friterat ägg

Stefans biff Rydberg med friterat ägg

Rydberg600 g oxfilé, eller biff 2 gula lökar, finhackade 30 g smör 800 g fast potatis, skalad och i 1 cm stora tärningar 0,5 kruka färsk kruspersilja, hackad
Örtbrässrad kalvhögrev

Örtbrässrad kalvhögrev

1 kg högrev (kalv) salt svartpeppar lagerblad torkad timjan rosmarin 1 gul lök 0,5 vitlök 3 dl vitt vin 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl vatten 4-6 tomater 1 msk honung 1 knippe gräslök 1 citron 2 schalottenlökar 1 knippe gräslök 2 msk olivolja 1 kg färskpotatis 1 knippe grön sparris 1 knippe persilja 1 knippe färsk körvel maizenaredning smör 50 g parmesanost
Bulgoginudlar med entrêcote

Bulgoginudlar med entrêcote

600 g entrecôte, skivad. Bulgogimarinad1 dl japansk soja 4 klyfta vitlök, rivna 2 msk sesamolja 3 msk strösocker 3 msk vitt vin 0,5 krm svartpeppar
Biff Strindberg med stekt potatis

Biff Strindberg med stekt potatis

2 skiva biff 1 gul lök, finhackad (stor) 2 äggulor 2 msk skånsk senap 2 msk dijonsenap vetemjöl 500 g kokt potatis olja, till stekning smör, till stekning ströbröd kalvsky, till servering persilja, till servering
Kalventrecote med gratinerad risotto

Kalventrecote med gratinerad risotto

8 skiva entrecôte, tunna (från kalv) 4 salladslökar 1 schalottenlök, hackad 1 tsk vitlök, hackad 2 msk olivolja 2 dl risottoris 2 dl vitt vin 6-7 dl hönsbuljong 0,5 dl parmesanost, riven olja (till stekning) 2 msk smör salt peppar 60 g blåmögelost 1 päron, strimlat (japanskt) 2 msk persilja, finhackad 1 dl ponzu
Revbensspjäll med julmustglaze

Revbensspjäll med julmustglaze

Ingredienser Portioner. 6-8 Glaze 3 dl julmust 3 krossade enbär 1/2 dl japansk soja 1 kanelstång 3 nejlikor 1 stjärnanis 1/2 tsk chiliflakes 1/2 dl honung eller ljus sirap 1 msk riven ingefära ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Dovkalvstek

Dovkalvstek

4 dovkalvstek 1 schalottenlök, grovhackad smör (till stekning) 1 dl äppelmust 1,5 dl vitt vin 3 dl viltsky (eller kycklingsky) 1 msk färsk timjan 1 kvist rosmarin 2 äpplen, skurna i små tärningar (röda syrliga vinteräpplen) 1 enbärsris 0,5 dl ättiksprit 12 % 0,5 dl citronsaft 2 dl rörsocker 3 dl vatten 1 kålrot, skuren i tunna skivor salt peppar
Pelle Janzon med sikrom

Pelle Janzon med sikrom

4 formfranska smör (till stekning) 4 bit oxfilé, tunnbankad 4 äggulor sikrom 1 rödlök gräslök flingsalt 5 cm färsk pepparrot citron crème fraîche
Tinas surkåldolmar

Tinas surkåldolmar

Kryddbuljong till kokning1 gul lök, hackad 2 korvar, i skivor (stark, typ chorizo) 1,5 tsk malen koriander 1,5 tsk malen spiskummin 1,5 tsk torkad oregano 1 msk paprikapulver 0,5 msk malen kardemumma 1 msk olja 2 msk tomatpuré 5 dl vatten
Kantarell ”toast” med japansk wagyubiff

Kantarell ”toast” med japansk wagyubiff

500 g kantareller 4 skiva bröd (brioche) 10 knipplökar 2 msk risvinäger 4 skiva wagyubiff, tunna (eller annan bra biff) 2 msk tapiokapärlor 1 dl soja (ljus) crema di balsamico
Oxfile med Hasselbackspotatis

Oxfile med Hasselbackspotatis

Ta fram och låt köttet ligga framme övertäckt med plastfolie så att det blir rumstempererat medan du börjar laga övriga tillbehör