Passa på medan det finns fina och smakrika svenska tomater. Min sommartomatsoppa smakar finfint riktigt kall en sån här riktigt varm sommardag som vi haft den sista tiden, men är lika god rykande varm när höstvindarna börjar sno som vettvillingar runt husknuten
När du frågar till spanskarna om traditionella recept från Spanien, de svarar absolut majoritet att Gazpacho andaluz eller Salmorejo cordobés (kalltomatsoppa från Córdoba i Andalucía) som är två av bästa recept medmedelhavet smaka
Ställ kallt. Låt soppan bli riktigt kall och mixa den gärna en gång till före servering. Fräs skalen i en stor kastrull med matolja tillsammans med skivad morot, 1 skivad gul lök, vitpeppar och tomatpuré. Hacka de skalade räkorna och blanda dem med pepparrot, dill, 1 dl crème fraiche och svartpeppar. Kör räkfonden med tomaterna, ½ lök i bitar, vitlöken och ytterligare 1 dl crème fraiche i en mixer till en slät soppa, smaka av med salt och peppar
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Smaka av med salt och vitpeppar. En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kall bearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
Kall Bearnaisesås. BBQ-sås med vitlök. Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochips och. Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.