+. Vad brukar ni ha för goda tillbehör till söndagssteken. Den klassiska husmanskosten faller aldrig ur tiden här hemma och nu äntligen börjar hösten komma och söndagsmiddagarna mer regelbundna
Strimla kalkonen i småbitar. Paj alltså. Himmelskt gott. D proppmätt som jag nu är sitter jag och kikar på bilderna och längtar till imorgon när jag får äta den igen haha
Vid en liten middag med vänner och släkt så blev det riktigt frosseri i revben. Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Stycka spjällen i lagom stora bitar och lägg i en stor kastrull. Skulle du sakna möjligheter att köpa eller skjuta vildsvin så går det att använda tamgris (vanliga tjocka revbensspjäll)
Svärfar gillar revbensspjäll så när de kom på besök för ett tag sedan så stod det på menyn. Revebensspjäll från vildsvin kan naturligtvis tillagas på många sätt och med olika sorters kryddor, med att koka det först är ett säkert sätt att få det så mört som du vill ha det och du kan dessutom förebreda det långt innan ni skall äta, om du vill
Pepparrotssåsen serveras till skivad falukorv som fått koka i vatten med lagerblad och hel peppar, kokt fast potatis och buljong-Â & smörkokta grönsaker som till exempel morotsstavar, brysselkål, rödlök skurna i båtar och bitar av romansallad