Bertas Bästa Bitar

Bertas Bästa Bitar

  • 207 Recept
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad i sås – en bra bas i köket helt enkelt
Ättiksgurka Lowcarb

Ättiksgurka Lowcarb

Min inlagda gurka Jag tar med en flaska ättika varje gång jag åker till Alanya, för det finns inte här
Godaste ättiksgurkan till söndagssteken

Godaste ättiksgurkan till söndagssteken

+. Vad brukar ni ha för goda tillbehör till söndagssteken. Den klassiska husmanskosten faller aldrig ur tiden här hemma och nu äntligen börjar hösten komma och söndagsmiddagarna mer regelbundna
Krämig biffstroganoff

Krämig biffstroganoff

Krämig biffstroganoff. 4 port. 400 g lövbiff. 1 liten gul lök. 1 tsk paprikapulver. 1 msk vetemjöl. 2 dl kycklingbuljong
Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

4 3 gula lökar 4 vitlöksklyftor ca 800 g grytbitar av nöt 2 msk olja 4 msk tomatpuré 1 tsk mald kummin 1 tsk torkad mejram 2 tsk paprikapulver 1 l kalvfond (vatten och fond) 2 röda paprikor ev 1/2 msk majsstärkelse (Maizena) flingsalt svartpeppar 1 citron Till servering potatis eller potatispuré (se länk nedan under steg 5) gräddfil saltgurka Lägg till i inköpslistan
Lchf västerbottenost- och kalkonpaj

Lchf västerbottenost- och kalkonpaj

Strimla kalkonen i småbitar. Paj alltså. Himmelskt gott. D proppmätt som jag nu är sitter jag och kikar på bilderna och längtar till imorgon när jag får äta den igen haha
Kalops

Kalops

Tärna högrev i sockerbitstora bitar, bryn dem i smör/margarin. Köttet ska vara så mört att det nästan ramlar sönder (därför gör jag så små bitar)
Ribs-Mainia - Ribs/revbensspjäll från vildsvin, älg rådjur och lamm

Ribs-Mainia - Ribs/revbensspjäll från vildsvin, älg rådjur och lamm

Vid en liten middag med vänner och släkt så blev det riktigt frosseri i revben. Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare

Grillade vildsvinsribs

Stycka spjällen i lagom stora bitar och lägg i en stor kastrull. Skulle du sakna möjligheter att köpa eller skjuta vildsvin så går det att använda tamgris (vanliga tjocka revbensspjäll)
Grymma Vildsvinsribs med guacamole

Grymma Vildsvinsribs med guacamole

Svärfar gillar revbensspjäll så när de kom på besök för ett tag sedan så stod det på menyn. Revebensspjäll från vildsvin kan naturligtvis tillagas på många sätt och med olika sorters kryddor, med att koka det först är ett säkert sätt att få det så mört som du vill ha det och du kan dessutom förebreda det långt innan ni skall äta, om du vill
Pepparrotssås

Pepparrotssås

Pepparrotssåsen serveras till skivad falukorv som fått koka i vatten med lagerblad och hel peppar, kokt fast potatis och buljong-  & smörkokta grönsaker som till exempel morotsstavar, brysselkål, rödlök skurna i båtar och bitar av romansallad
Plommonchutney

Plommonchutney

Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser Portioner. Ger ca 5 dl 8 plommon 2 rödlökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 msk strösocker 4 msk honung 2 msk ättiksprit (12 %) 3 msk finriven färsk ingefära finrivet skal av 1 citron 2 krm salt Lägg till i inköpslistan