En supergod och snabblagad kall sås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Superenkelt att göra och got till både kyckling, lax och fläsk. Såhär till helgen är det många av er som står lite extra mycket i köket, kanske ska ni ha vänner på besök eller grilla i kvällssolen
Pressa slutligen i en halv lime låt vila i kylen till dess att den ska serveras. Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked
De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter. Vi åt den till stekt röding, som vi kryddat med salt och citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.