Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g köttfärs 3 dl strimlad purjolök 2 msk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ingefära&chili 300 g äggnudlar 250 g broccoli
Låt morotsbitar, chiliochingefära få fräsa med i någon minut. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Ta bort dillen (och ersätt med färsk sådan) och servera med fänkålsblandningen
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Såsen har jag tidigare gjort med creme fraiche men denna smalare och friskare variant med yoghurt blev faktiskt precis lika god
Ingefärssaft får du genom att riva färsk, skalad ingefära, ochmed rena händer krama ur saften - eller pressa genom en finmaskig sil om du inte vill använda händerna
Garnera ev med gräslök vid servering. Rör ihop färskost, senap och flytande honung och bred på laxen. 150 g Arla® färskost naturell. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 6 bitar laxfilé, á ca 150 g ½ tsk salt 150 g Arla® färskost naturell 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung ½ dl mandelspån ev hackad färsk gräslök
Sila av den saltade citronsaften och låt bli väl avrunnen och lägg strömmingfiléerna på en tallrik eller ett serveringsfat som inte är helt platt utan har något pytte-djup
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.