Kött nöt

Kött nöt

Marockanskt långkok med aprikoser

Marockanskt långkok med aprikoser

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl bulgur , eller couscous 1 st salt 4 dl vatten 1 msk köttfond , eller 1 buljongtärning 1 tsk ingefära 1 tsk kanel 2 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 3 msk tomatpuré 1 tsk socker 2 st morötter , medelstora 1 st apelsin 125 gram aprikoser , osvavlade 5 st vitlöksklyftor 2 st gula lökar 700 gram högrev 1 rapsolja 1 smör 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Marockansk köttgryta med kanel och couscous

Marockansk köttgryta med kanel och couscous

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 msk olja 2 st lök , hackad 3 st vitlöksklyftor , hackad 500 gram nötkött , tärnad högrev 3 st tomat(er) 3 msk citron(er) , pressad 1 st kanelstång/stänger 2 tsk koriander , malen 1 l köttbuljong 1 msk oregano , färsk Till servering 5 dl couscous 1 msk smör 5 dl vatten , kokande Köp receptet
Mustig köttgryta med rödvin och schalottenlök

Mustig köttgryta med rödvin och schalottenlök

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram oxgrytbitar 0,5 paket bacon 2 msk oxfond , med rödvin, Touch of Taste 1,5 dl vatten 1 st paprika(or) , röd 8 st Schalottenlök(ar) 10 st champinjoner 2 dl grädde 1 nypa(or) timjan 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) peppar Köp receptet
Snabb chiligryta med öl

Snabb chiligryta med öl

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Chiligryta 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 0,5 msk färsk ingefära 500 gram nötfärs 1 msk olivolja 1 tsk spiskummin 1 msk chipotlepasta 3 msk tomatpuré 33 cl alkoholfri öl 4 msk kalvfond 2 st lagerblad 1 krm salt Guacamole 2 st avokado(s) 0,5 st citron(er) 1 klyfta(or) vitlök 1 tsk honung 1 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 1 st huvudsallad 1,5 dl matlagningsyoghurt 0,5 kruka(or) färsk koriander 320 gram Tortilla Köp receptet Näringsvärde Kcal
Helstekt biff med whiskysås och rotsakskaka

Helstekt biff med whiskysås och rotsakskaka

För att kunna servera det perfekta köttet handlar det om mod och tajming. Både rotsakskakan och såsen kan göras i förväg och värmas på precis före servering, allt för att kunna servera när köttet är perfekt
Italiensk mustig köttgryta

Italiensk mustig köttgryta

Ingredienser. Drygt 1 kilo grytbitar. 350 g sidfläsk. smör att steka i. 3 rödlökar. 3 morötter. 3 selleristjälkar
Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 8 skiva(or) innanlår , (ca 600 g, ex- eller ytterlår 0,5 dl ansjovisspad 2 st morot 2 st äpple(n) 1 st gul lök(ar) 0 odefinierad fond , konc eller oxbuljongtärning ev 1 l steksky 2,5 msk dijonsenap , ca 1 st äpple(n) 1 st saltgurka , i stavar ev 1 st gul lök(ar) 1 st röd lök(ar) 4 skiva(or) kallrökt fläsk , (eller rökt sidfläsk) 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Till servering 1 odefinierad potatis(ar) , eller potatismos 1 odefinierad saltgurka , i stavar ev Köp receptet
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Bulgogi – koreansk grillrätt

Bulgogi – koreansk grillrätt

Bulgogi är en populär rätt på Koreanska restauranger och för alla oss som älskar kött och asiatiska smaker är det ren kärlek
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. Fräsch och mild i smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både kött och fiskrätter
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Ingredienser Portioner. 4 Oxfilé med tryffelsmör 1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg) 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök rapsolja 200 g smör (rumsvarmt) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 msk finhackad persilja 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom 1/2 tsk salt till tryffelsmöret 1 msk kallt smör salt och peppar Frästa haricots verts 300 g haricots verts 5 bananschalottenlökar olivolja salt och peppar Portvinssky 3 dl rött portvin 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten ca 1 1/2 msk brun maizenaredning vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan
Biff stroganoff

Biff stroganoff

Skär köttet i tuna skivor. Häll på lite vatten så det nästan täcket köttet. Lägg på locket och låt det småputtra tills köttet är mört
Lergryta med mellanöstern touch

Lergryta med mellanöstern touch

Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl
Söndagsrulader

Söndagsrulader

Lägg ut köttet och krydda med salt och peppar. Lägg en bit av varje på köttet och rulla ihop. Dela gurkan i stavar, skala och dela morötterna i stavar