Morots- och linssoppa med chili och ingefära
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 11 potatis (stor)
  • 11 gul lök
  • 12 klyfta vitlök
  • 13 cm färsk ingefära
  • 11 röd chilifrukt
  • 12 msk smör
  • 12 msk rapsolja
  • 11 msk torkad timjan
  • 12 dl röda linser
  • 1 vatten
  • 12 grönsaksbuljongtärningar
  • 12 dl vispgrädde
  • 12 tsk malen gurkmeja
  • 11 citron, saften
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 12 morötter 1 potatis (stor) 1 gul lök 2 klyfta vitlök 3 cm färsk ingefära 1 röd chilifrukt 2 msk smör 2 msk rapsolja 1 msk torkad timjan 2 dl röda linser vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 2 dl vispgrädde 2 tsk malen gurkmeja 1 citron, saften salt svartpepparSkala och skär morötter, potatis, och lök i större bitar. Finhacka vitlök, ingefära och chili. Fräs lök och vitlök i smör och olja i en kastrull på låg värme så att de blir mjuka men utan att ta färg. Häll i resterande grönsaker, timjan och linser. Fräs i ytterligare fem minuter. Häll på vatten så att allting precis täcks och lägg ner buljongtärningar. Koka till potatisen och moroten är mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde och gurkmeja samt pressad citron. Smaka av med salt och svartpeppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.