I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Köttfärslimpa är en av barnens favoriter här hemma, det blir med lite olika smaker för varje gång, lite efter vad som finns hemma och vad vi är sugna på
Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Servera köttfärslimpanmed kokt potatis, gräddsås, ärter och gelé. Köttfärslimpa. Vispa ut vetemjöl med lite av grädden i en kastrull och låt det sjuda upp
4 900 g mjölig potatis 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 500 g nötfärs 2 ägg 2 msk fransk senap salt och peppar Tzatziki 1 grönt äpple 1 msk riven pepparrot 2 dl matyoghurt (10 %) salt och peppar 125 g medelhavsmix (salladsblandning) Lägg till i inköpslistan
Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här. Koka och rör om 2-3 minuter eller tills potatisen är lite bryntLägg över på en braspanna. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter eller tills potatisen är gyllene. Grädda 5-8 minuter till eller tills potatisen är mjuka. 900g små potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.