Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Strö över kryddmixen, pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré och vatten och koka ihop i 5 minuter. Strö över tunt skivad lök och grädda i 15 minuter. 1 st vitlöksklyfta. 5 st rödlök
Blanda minifraiche med ljus redning, kalvfond och grönpeppar. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med kokt pasta, kokt broccoli och röda paprikastrimlor
Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet. Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning
Pressa potatisen och blanda med salt, peppar, rökt bog, salladslök, ägg och äggula. Ta upp lite med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.