1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Servera med pasta blandad med smaksatt crème fraiche. Låt ströbrödet svälla i vattnet i 10 minuter. Rör i färs, ägg, salt, peppar och lök, och blanda väl
Curry är en av våra favorit kryddor och tillsammans med kummin, blev de super gott. Man "varnar" att tillsätta kryddorna lite i taget, men i med alla kryddor bara, det blir inte för starkt utan så där lagom stark smak
Fräs färsen smulig tillsammans med strimlad purjolök. Till middag igår testade jag ett nytt recept på en smarrig köttfärsgryta som jag gjorde lite het och kryddig
Tillsätt den strimlade vitkålen och låt fräsa med några minuter. Idag gjorde jag istället en köttfärsgryta som är snudd pålika god som en kålpudding, men mycket snabblagad
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.