Köttfärsgryta med bacon och chorizo
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Färsgryta med chorizo och bacon 4 port 500 g potatis
  • 1 morot, slantad
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g färs av valfritt slag
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • sambal oelek efter eget tycke och smak
  • 1 grönsaksbuljongtärning ca 1 liter vatten
  • 200 g frysta haricots verts
  • 150 g chorizo, skivad
  • 1 pkt (140 g) bacon, tärnad
  • Skala och skär potatis och morötter i bitar på 2*2 cm Stek korvskivorna och baconet tills det fått fin färg, ta upp ur pannan och lägg åt sidan men låt stekfettet vara kvar i stekgrytan.
  • Fräs lök, vitlök och köttfärs i stekgrytan där du stekte korv och bacon tills färsen har fått ordentligt med färg.
  • Tillsätt potatis, morot, kryddor, tomatpuré, buljong och häll på vatten så det täcker alla ingredienser.
  • Låt grytan småputtra tills potatisen är genomkokt, det tar ca 20 minuter, och tillsätt då haricots verts, bacon och korvskivor.
  • Låt allt bli genomvarmt och servera sedan, gärna med en bit bröd som uppsugningsverktyg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.