Färsgryta med chorizo och bacon 4 port 500 g potatis
1 morot,
slantad
1 rödlök,
fint hackad
3 vitlöksklyftor,
finhackade
250 g
färs av valfritt slag
2 msk
paprikapulver
1 msk
torkad basilika
1 msk
torkad oregano
3 msk
tomatpuré
sambal oelek efter eget tycke och smak
1 grönsaksbuljongtärning
ca 1 liter vatten
200 g
frysta haricots verts
150 g
chorizo, skivad
1 pkt
(140 g) bacon, tärnad
Skala och skär potatis och morötter i bitar på 2*2 cm Stek korvskivorna och baconet tills det fått fin färg, ta upp ur pannan och lägg åt sidan men låt stekfettet vara kvar i stekgrytan.
Fräs lök, vitlök och köttfärs i stekgrytan där du stekte korv och bacon tills färsen har fått ordentligt med färg.
Tillsätt potatis, morot, kryddor, tomatpuré, buljong och häll på vatten så det täcker alla ingredienser.
Låt grytan småputtra tills potatisen är genomkokt, det tar ca 20 minuter, och tillsätt då haricots verts, bacon och korvskivor.
Låt allt bli genomvarmt och servera sedan, gärna med en bit bröd som uppsugningsverktyg.
Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Krydda med lite salt och peppar. En mustig höstgryta med skogskänsla. från kantarell, lingon och äpple. Smaka av med lingonsylt, salt, peppar och färsk timjan
Jag brukar fylla lite med det jag har hemma och så här blev det igår. Jag serverade även en gräddsås till men jag tyckte det räckte med den goda buljongen som blev
4 1/2 purjolök 3 vitlöksklyftor 4 port ris 1 tsk olja ca 480 g fläskfärs 1 msk curry 2 krm malen kardemumma 1 tsk sambal oelek 2 dl röda linser 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 huvudsallad 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Röda linser 25 % rabatt I love eco 400 g Mer info Ladda kupong
Makalöst god gratäng gjord med potatis, köttfärs och cheddar, inga svårigheter då man bara skivar, steker och varvar i ugnsfast form, sen skjuts in i ugnen
Här skriver jag om medelhavskostoch nyttigheter med frukt och grönsaker. (Jag tar med en hel matsked. Köttfärs, ett par deciliter ost och tortillachips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.