Kåldolmar, skysås, pressgurka och rårörda whiskeylingon
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 spetskål
  • 500 g blandfärs
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk japansk soja
  • 1 ägg
  • 1 kokt kall potatis
  • 2 krm torkad salvia
  • 1 krm vardera av kryddpeppar, vitpeppar och svartpeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl spädd kalvfond
  • 0,5 msk japansk soja
  • 4 hel vitpepparkorn
  • 1 slanggurka
  • 2 msk ättika 12 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 knippe persilja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1,5 dl lingon
  • 0,5 dl strösocker
  • 1-2 tsk whiskey
  • Kåldolmar1 spetskål 500 g blandfärs 1 dl pankoströbröd 2 dl mjölk ca 2 msk mörk sirap ca 2 msk japansk soja 1 ägg 1 kokt kall potatis ca 2 krm torkad salvia ca 1 krm vardera av kryddpeppar, vitpeppar och svartpeppar 2 klyftor vitlök
  • Skysås1 msk smör 1 msk vetemjöl 5 dl spädd kalvfond 0,5 msk japansk soja 4 hel vitpepparkorn
  • Pressgurka1 slanggurka 2 msk ättika 12 % 0,5 dl strösocker 1 knippe persilja 0,5 krm salt 0,5 krm vitpeppar
  • Rårörda lingon med whiskey1,5 dl lingon ca 0,5 dl strösocker 1-2 tsk whiskey

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.