1 krm
vardera av kryddpeppar, vitpeppar och svartpeppar
2 klyftor
vitlök
1 msk
smör
1 msk
vetemjöl
5 dl
spädd kalvfond
0,5 msk
japansk soja
4 hel
vitpepparkorn
1
slanggurka
2 msk
ättika 12 %
0,5 dl
strösocker
1 knippe
persilja
0,5 krm
salt
0,5 krm
vitpeppar
1,5 dl
lingon
0,5 dl
strösocker
1-2 tsk
whiskey
Kåldolmar1 spetskål 500 g blandfärs 1 dl pankoströbröd 2 dl mjölk ca 2 msk mörk sirap ca 2 msk japansk soja 1 ägg 1 kokt kall potatis ca 2 krm torkad salvia ca 1 krm vardera av kryddpeppar, vitpeppar och svartpeppar 2 klyftor vitlök
Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Pressgurka. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, ströbrödet och vattnet i en bunke
Servera gärna med potatismos ochrårörda lingon eller tranbär. När jag var liten och fick frågan om vilken mat jag tyckte bäst om så hade jag nog inget svar
Smält Kokosolja, smör eller ghee och ev lite honung till pensling. Rårörda Lingon, Syrad Gurka. Ta upp det ur vattnet och ta försiktigt loss resten av bladen
Smält Kokosolja, smör eller ghee och ev lite honung till pensling. Rårörda Lingon, Syrad Gurka. Ta upp det ur vattnet och ta försiktigt loss resten av bladen
Pressgurka (Det här receptet har jag googlat fram, jag använde ICA. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Detta skippade jag och serverade mina biffar med pressad nypotatis, en gudomligt god och enkel skysås och hemmagjord pressgurka (recept på detta kommer i ett eget inlägg)
Pressgurka (Det här receptet har jag googlat fram, jag använde ICA. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Skiva steken tunt och servera med grönsakerna i grytan, potatis, sås ochpressgurka. Pressgurka. Glöm inte att spara sky från steken och blötläggningsvattnet från svampen till den goda svampsåsen
Kåldolmar,. Servera dolmarna med såsen, kokt potatis ochrårörda lingon. Vi fick ju ett huvud med savoykål i veckans Ekolådan, och idag tänkte jag att jag gör lite kåldolmar på kålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.