Servera gärna rårördalingon till köttbullarna och gurkan. rårördalingon. Köttbullar på hjort i gräddsås medlingonochpressgurkaDet finns alltid en anledning till varför vissa rätter blir klassiker
Först tänkte jag servera det med en klassisk brunsås/gräddsås, men eftersom sojan var slut (trots att jag älskar soja och nästan alltid har flera olika sorter hemma) så fick jag improvisera fram något annat
Avsluta med att täcka ovansidan med de sista fina kolbladen och klicka på lite smör. Lägg i färsblandningen i formen, toppa med resten av lök- & kolfräset
Servera potatisbullarna med baconet och gärna med lite rårördalingon till. Vill du smaksätta bullarna så använd fantasin och lek med lite färska örter te
4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera medrårördalingon. Koka ur stekpannan med kokspadet och häll över dolmarna. Smör att steka med. Skär ut roten på vitkålen och lägg huvudet i kokande vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.