Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Kan tänka mig att alla har sitt egna sätt för hur köttbullarna till julbordet ska göras. I år tänkte jag att jag skulle konkurrera lite med farsans köttbullar och gjorde därför några stycken på mitt sätt
Kåldolmarna. Koka upp vatten, en nypa socker och salt i en stor kastrull. Bryt loss 8-10 kålblad och koka dem tills de är genomskinliga och alldeles mjuka
Jag slängde ihop pannbiffar till och som vanligt så kör jag lite allt möjligt i färsen. Jag har varit sugen på rotmos i över en vecka nu så idag lagade jag det äntligen
Min kollega undrade lite över hashtaggen jag valde till inlägget på insta, nämligen #kålmask. Men det är ju det är jag är och därför känns taggen helrätt för mig