Servera kåldolmarnamed kokt potatis, skysås, lingon och pressgurka. Om inte stekpannan är bränd så blir det väldigt gott att vispa ur pannan medskysåsen så att du får med allt det goda från dolmarna
) sedan ett till lager med savoykål och till slut häller vi över vitsåsen. Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
I Sverige görs kåldolmar ofta med brunkål vilket ger en lite sötare smak, men på Balkan är det surkål som gäller och den inlagda vitkålen ger en syrlig och frisk smak till rätten
Börja med att hacka vita chokladen ochtranbären. Med hjälp av en gaffel trycker du ner bollarna. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål och tillsätt vitchokladen ochtranbären
Bryn kåldolmarna i smör runt om, krydda med lite salt och peppar. Låt svampröran stå och svälla en stund så håller kåldolmarna ihop bättre vid stekningen
Vi brukar inte fira namnsdagar så jättemycket men idag när jag kom hem från jobbet hade min finaste ordnat med smörgåstårta och en tidningsprenumeration, bästa
Servera biffarna medskysås, kokt potatis och kokta morötter kryddade med färsk timjan. Lägg alltsammans i matberedaren tillsammans med fläskfärs, salt och peppar och kör till en slät smet
Tänd grillen med mellanmycket briketter och förbered för indirekt grillning. Kålen smakar mycket fint tillsammans med ett glas av Patchworks vita Pinot Grigio
skär upp morötter, potatis och lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader. börja med såsen, ta en kastrull, häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, grönsaksbuljong, 1 msk sweet chili, peppar, en halv påse gräddsås
Värm upp försiktigt och låt sjuda på svag värme, vispa tills krämen tjocknar. Tillsätt tranbär. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret, lite i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.