Jordnötsbakad lax med glasnudlar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g laxfilé i 4 bitar
  • 11 tsk honung
  • 12 dl saltade rostade jordnötter
  • 1200 g glasnudlar
  • 11 tsk salt
  • 13 msk ljus soja
  • 13 msk risvinäger
  • 13 msk färsk riven ingefära
  • 11 dl finhackad mynta
  • 11 dl finhackad thaibasilika
  • 11 dl rostad lökSätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Krossa jordnötterna i en mortel.
  • 1 Smeta in laxen med honungen och rulla den sedan i jordnötterna.
  • 1 Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och baka i ugnen i 10 minuter.
  • 1 Medan laxen vilar så koka upp 1 liter vatten. Lägg glasnudlarna i en skål med 1 tsk salt. Häll det kokheta vattnet på nudlarna och låt stå och dra i 2 minuter. Skölj nudlarna i kallt vatten.
  • 1 Häll soja, vinäger, ingefära och örter på nudlarna och blanda.
  • 1 Ta ut laxen och låt vila i 2–3 minuter.
  • 1 Servera laxen med nudlarna och strö över lite rostad lök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.