Kolagömmor. Godkväll i stugorna. Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Här i min del av landet fick vi nämligen njuta av riktig sommarvärme denna helgen, och ingen kunde vara mer tacksam än jag över det
Botten. Smält smöret. Smula kexen, gärna i matberedare. Tillsätt socker och smält smör och blanda samman. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, med löstagbar botten, som är 24 cm i diameter
Starta helgen med en fransk långfrukost och baka briocher ikväll. Om några veckor åker jag till Paris och då tänker jag hitta mysiga caféer att äta briocher på till frukost
Jordgubbstarteletter12 stycken250 g smör250 g vetemjöl250 g socker1 äggulaVispa rumsvarmt smör med mjöl, socker och äggula, endera med elvisp eller i assistent
Ugn. 225º. Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle
Tartelettdeg. Knåda samman 75 g smör, 2 msk socker, 1 krm salt, 1/2 ägg, 2 msk kall mjölk och 2. 5 dl vetemjöl till en deg och låt den vila någon timme i kylen
Tänkte då på förra sommarens jordgubbstarteletter. Åh, jag kände när jag var i min svartavinbärsbuske att jag måste göra något, men inte saft eller gele utan något mer raffinerat
1. Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll. 2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle
Tina smördegsplattorna. Kavla dem lätt och dela på mitten. Lägg degbitarna på en plåt med bakpapper. Skiva jordgubbarna och lägg skivorna mitt på degbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.