Botten. Smält smöret. Smula kexen, gärna i matberedare. Tillsätt socker och smält smör och blanda samman. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, med löstagbar botten, som är 24 cm i diameter
Gör fyllningen. Blanda mjölk, gulor, socker och maizena i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av kastrullen precis före kokpunkten så att krämen inte skär sig
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten omväxlande med matfettet
Till kvällens hamburgare tänkte jag baka briochebröd. Det är inte MAX som har kommit på detta bröd oavsett vad de antydde i sin reklam för ett tag sedan
Låt briocherna svalna i ca en timme innan servering. Blanda 50 g ägg och 15 g vatten och pensla briocherna med äggstrykningen. Baka briocherna i ca 10–15 minuter
Läste på några olika sajter att just brioche skulle vara bra att använda som hamburgerbröd. T ex skrev foodjunkies om det och det är därifrån jag har lånat receptet
Klipp lite dill över minibriocherna. Smula jästen i degbunken, tillsätt mjölken och rör om. Klicka ner smör, ägg, socker, salt och nästan allt vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.