800 g
Faluorv, rekommenderar falukorv med mycket köttmängd typ. Sorunda falukorv
2 paprikor
i olika färger
Senap/ketchup
Tacosås stark
2,5 dl
Arla crème fraiche "Paprika&Chili"
Riven ost
800 g
Faluorv, rekommenderar falukorv med mycket köttmängd typ. Sorunda falukorv 2 paprikor i olika färger Senap/ketchup Tacosås stark 2,5 dl Arla crème fraiche "Paprika&Chili" Riven ost
1 hel ring falukorv. 1 hel ring falukorv 7-10 hyfsat stora potatisar ½ purjolök 1-2 dl gröna ärtor (frysta) 1 tärning grönsaksbuljong 3 dl matlagningsgrädde 2-4 msk senap, beroende på styrkan Örtsalt Peppar Gurkmeja, för en än mer tilltalande färg Margarin, till stekningen
6) Servera med kokt potatis 800 g falukorv. 800 g falukorv Senap Ketchup Västerbottenost Sås 2 dl vatten 1 msk kycklingfond 1 st kokt potatis 45 g färsk pepparrot på burk 1
4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen
Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret
Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret
Ugn 200 - 220 grader. Smörj en ugnssäker form, gärna folieform. Strimla potatisen i tunna strimlor. Skala löken och hacka eller strimma tunna i strimlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.