1 hel
ring falukorv 7-10 hyfsat stora potatisar ½ purjolök 1-2 dl gröna ärtor (frysta) 1 tärning grönsaksbuljong 3 dl matlagningsgrädde 2-4 msk senap, beroende på styrkan Örtsalt Peppar Gurkmeja, för en än mer tilltalande färg Margarin, till stekningen
4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Finhacka soltorkade tomater och oliver och blanda med olja från tomatmarinaden i en bunke. Tillsätt smulad fetaost, färskost, persilja, och blanda till en jämn smet
Häll den varma buljongen i en bunke och lägg i den kokta potatisen, mixa till en slät sås. 1) Skåra korven, fördela senap och ketchup i korven och lägg i rikligt med ost. 3) Mät upp vatten och låt koka i en kastrull. 5) Rör sedan ner pepparroten och smaka av med salt. 6) Servera med kokt potatis 800 g falukorv
Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen
Ingredienser Portioner. 4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Tärna tomaten och blanda med gurkmixen. Blanda grädde och senap i en ugnsfast form. Skär en skåra längs med korvarna och fyll dem med tomat- och gurk-mixblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.