15 dl
gräddmjölk (välj själv hur mycket du vill ha av varje)
11 dl
chilisås eller ketchup
12 msk
svensk senap
1 salt
och malen vitpeppar
1 smör
till formenSätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsfast form.
1 Skala
potatisen och skär ner den i grova bitar. Lägg i formen. Skär falukorven i skivor och bred senap på varje skiva. Stick ner korvskivorna bland potatisen.
1 Vispa
samman chilisås och gräddmjölk. Smaksätt med salt och peppar och häll blandningen över potatis och korv. Sätt formen mitt i ugnen och grädda cirka 60 minuter.
1 Rätten
blir godast om du gör den dagen innan den ska ätas och värmer den i ugnen. Då sätter sig smakerna och såsen reds fint av potatisen.
IngredienserPortioner. 4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg tilliinköpslistan
Ta ut falukorven som nu delat sig så det är enkelt att lägga ifyllningen. Under tiden blanda Crème fraiche med Sweete ChiliAsia, hacka tomater, lök, och champinjonerna, lägga ner allt röran förutom osten, där tar du endast hälften, resten ska strös på innan den ska iniugnen
Kvällen har varitlugn och stillsam. Ofta förknippar man kanske just de smakerna tillsammans med sk Sommarkorv, vilket är en riktigt gammal klassisker bland den svenska husmanskosten
Korv är bra mat och går att variera på många sätt. Tips. Använd falukorv eller annan korv. Här är en läcker korvpanna som blir en hel middag - och den är mycket lätt att laga
Dags att ta fram falukorvenigen, en av Mini-mesfavoriter. Lika skönt som det är att vara själva och inte behöva ta hand om någon annan än sig själv, lika skönt är det att ha henne hemma igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.