falukorv ca 550 g Fyllning: 10 st tomater marinerade soltorkade + 1 msk olja av marinaden 8 st oliver urkärnade svarta 100 g fetaost 50 g färskost t ex Philadelphiaost 1 msk hackad persilja eller basilika svartpeppar Potatismos med rostad vitlök: 600 g potatis mjölig mjölk ca 1 dl salt peppar Rostad vitlök: 2 st vitlöksklyftor 2 msk rapsolja Garnera med: 1 msk hackad persilja Ugn: 225°
Ansa och skiva purjolöken. Tillsätt senap, lagerblad och pepparkorn. Ta bort skinnet på korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skala och skär morot och potatis i 1/2 cm tjocka skivor. Varva potatis, morot, purjolök och korv i grytan, och låt grytan sjuda under lock i ca 15 minuter. 250 g falukorv. 250 g falukorv 1 st morot 5 st potatis 1 st purjolök dm 2 dl hönsbuljong av tärning 2 tsk dijonsenap grov 1 st lagerblad 5 st svartpepparkorn Garnera med
4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det blev en somrig falukorvsgrytamed pepparrot och dill, som är en av mina favoriter. Sambon som brukar gnälla på alla falukorvsrätter som inte är skolans korvstroganoff åt flera portioner och tyckte det var riktigt gott, vilket han även sa vid upprepade tillfällen under middagen
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.