Husmanskost

Husmanskost

Janssons goda ungssteka falukorv

Janssons goda ungssteka falukorv

Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven, lägg den i en ugnssäker form. Dela paprikorna och ta bort kärnorna
Leif Mannerströms kalops | Köket.se

Leif Mannerströms kalops | Köket.se

2 kg högrev (eller bringa) 2 gula lökar 2 morötter smör, till stekning 0,5 msk vetemjöl 6 lagerblad 10-15 kryddpepparkorn 4-5 hela nejlikor 2 msk ansjovisspad salt peppar
Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader100 g rökt sidfläsk 1 gul lök 1 dl ättiksgurka, strimlad 0,5 dl skånsk senap 8 skivor innanlår, av nöt (ca 600 g) 1 msk smör salt peppar 2 dl rött vin 2 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé
HÖGREV I LERGRYTA.

HÖGREV I LERGRYTA.

Denna gång blev det en helt bit högrev som jag stoppade in i lergrytan. Blev hur gott som helst. Som allt annat man gör i lergryta tycker jag men jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde denna
Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

1. 5 msk vetemjöl. 16 dl mjölk. 15 st ägg. 10. 5 tsk salt. 1400 g champinjoner. 12 msk smör. 13 msk vetemjöl. 12 dl vispgrädde
Kroppkakor

Kroppkakor

500 g potatis 2,5 dl vetemjöl 1 ägg 100 g rimmat fläsk 1 gul lök 1 tsk malen kryddpeppar salt peppar lingon, till servering smör, till servering
Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 8 skiva(or) innanlår , (ca 600 g, ex- eller ytterlår 0,5 dl ansjovisspad 2 st morot 2 st äpple(n) 1 st gul lök(ar) 0 odefinierad fond , konc eller oxbuljongtärning ev 1 l steksky 2,5 msk dijonsenap , ca 1 st äpple(n) 1 st saltgurka , i stavar ev 1 st gul lök(ar) 1 st röd lök(ar) 4 skiva(or) kallrökt fläsk , (eller rökt sidfläsk) 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Till servering 1 odefinierad potatis(ar) , eller potatismos 1 odefinierad saltgurka , i stavar ev Köp receptet
Skånsk äggakaka med stekt fläsk

Skånsk äggakaka med stekt fläsk

1. Skiva och stek fläsket i en torr stekpanna och ställ åt sidan. Spara stekflottet till smeten – det ger nämligen en underbar smak till äggakakan
Mormor Karins kroppkakor

Mormor Karins kroppkakor

potatis, mjölig. 1salt och vitpeppar. 1ägg. 1vetemjöl. 1rimmat fläsk. 1rökt skinka. 1hackad gul lök. 1kryddpeppar