Indisktrismed citron och jordnötter . Med två torkade chilifrukter blir riset rätt så starkt så minska ner på chili om du ska kombinera med fler starka rätter
Servera grytan medris och vitkål. Receptet kommer från boken "Klaras goda GI-dagar", men är lite omgjort med utgångsunkt i vad jag hade hemma kyl och frys
Jag kan bara gissa, och hoppas på, att många har som mål under året att äta mer vegetariskt. Första gången jag tillagade den var jag lite feg och köpte en färdig kryddmix med garam masala, då jag kände mig relativt bland de indiska smakerna
Koka riset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med kanelstängerna. Rosta kokosen tillsammans med kardemumma i en torr stekpanna tills kokosen är gyllene
Servera gärna medbasmatiris eller annat ris. Det är inte första gången det strular och säkert inte sista heller, men nu blir det i alla fall vegetariskt
Kryddpastan som jag mixade ihop följer säkert inte några indiska originalrecept eller "regler" vilka smaker och kryddor som hör ihop men resultatet blev smaskens
Indierna serverar gärna ett pilaffrismed både lök, gurkmeja och andra kryddor. Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
frystVetemjölSalt och pepparVänd kycklinfiléerna i vetemjöl och stek dem i smör tillsammans med klyftad lök när ena sidan är brynt så krydda (glöm inte slat och peppar) och låt det fortsätta att bryna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.