Smaka av grytan med salt och toppa med finhackad koriander. Marinera kycklingen med yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön ochchili i 1 minut. Tillsätt kycklingen och fräs ytterligare 2 minuter Fyll på med vatten så att det täcker och låt kycklingen koka under lock i 40 minuter. 1 röd chili fint skivad. 1 kg kycklingklubbor delade 2 klyftor vitlök, skivade 2 msk finriven färsk ingefära 2 dl turkisk yoghurt 2 gula lökar i skivor 1 msk gurkmeja 0,5 tsk stött kardemumma 1 msk vallmofrön 1 tsk spiskummin 1 röd chili fint skivad 1 dl finskuren färsk koriander salt
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefära och gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Ingefärssaft får du genom att riva färsk, skalad ingefära, ochmed rena händer krama ur saften - eller pressa genom en finmaskig sil om du inte vill använda händerna
Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på. Chilin lagar i princip sig själv, bara att sätta igång den, sätt på dig dina mysigaste höstkläder och bara bege sig ut
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.