Tre av fyra med andra ord. Krydda med lite salt. Laxmed dijonkräm och sockerärtor (4 portioner). 600 gram färsk laxfilé. Strimla 1 ask sockerärter och halvera 250 g körsbärstomater. Skär ca 600 g laxfilé i portionsbitar. Stek på hög värme i lite olivolja med skinnsidan nedåt 2-3 min. 600 gram färsk laxfilé
Men inget ont som inte för något gott med sig - igår i form av en hejdundrande god laxmed risotto. Stekt lax som fortfarande har en aaaaaaaaaaningens rå kärna är allt som behövs till, om något
Stek laxen och koka nudlarna. Smaka av med salt och fruktsocker och red såsen med maizena såsredning. Strimla paprikan och woka paprika och sockerärter i lite rapsolja
Rensa och dela laxen i bitar. Toppa salladen medsockerärter och päronskivor. Blanda crème fraiche med resten av dillen, peppar, salt och vinäger och servera till salladen
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.