Monikas goda pestosill 420 g 5-minuterssill. Pesto1 kruka basilika 2-3 klyfta vitlök 1 bit parmesanost, fint riven, ca 1 dl 50 g pinjenötter, rostade ca 1 dl extra virgin olivolja salt (efter smak) svartpeppar, nymalen (efter smak) www.koket.se
Cajungrillad lax med sötpotatismos och salsa Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram laxfilé(er) 0,5 tsk paprikapulver 0,5 tsk oregano , torkad 0,25 tsk cayennepeppar 0,25 tsk strösocker 0,5 tsk salt 1 msk smör , för stekning Sötpotatismos 1 kg sötpotatis(ar) , alt www.tasteline.com
Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret. Slå på fiskbuljongen och fortsätt reducera. Värm såsen och skeda den över fisken vid servering www.landleyskok.se