Skala, finhacka löken. Fräs i oljan på medelvärme, tills den mjuknar utan att få färg
Tillsätt riset, ras el Hangout, 1/2 tsk Salt och
vatten, rör om. Koka upp, tillsätt buljongtärning, rör om.Sänk värmen, lägg på lock. Koka enl anvisning.
När 8 min återstår lägg laxen ovanpå riset.
Krydda m. Salt 3/4 tsk och peppar. Lägg på locket.
När 3 min återstår lägg i sockerärtorna.
När klart servera med koriander eller bladpersilja.
Kall röra ?
13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Servera biffarna medris, mangosås och en sallad. MaträttHuvudrätt, Vegetariskt & Veganskt. Dessa kryddiga biffar med smak av curry är gjorda på kikärtor och morötter och är riktigt goda
Laxmedrisoch kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans medrisoch smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Laxmedrisoch kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans medrisoch smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Blanda sesamolja, risvinägeroch strösocker med en nypa salt. Lägg machesallad, den krispigagurk-och rädissalladen, avokado samt marinerad lax på toppen
På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötter och blomkål som marinerades i citronrapsolja och några droppar lime, en kall myntasås ochris som kokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats med russin
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Olja in laxenmed olivolja och krydda med. Lägg i citronzest och persilja, rör om och krydda med vitpeppar
Blanda samtliga ingredienser, och njut. Läs mer om smakupplevelsen och mycket mycket mer på vår blogg. 1 port ris. 1 bit(ar) lax. 5 skvätt ketchup , Inte att snålas med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.