fisk & skaldjur

fisk & skaldjur

Het vitkålssallad med räkor och lime

Het vitkålssallad med räkor och lime

1. Skiva vitkålen supertunt på mandolin och lägg strimlorna i kallt vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och låt kålen rinna av väl på en kökshandduk
Skaldjurslasagne med hummerbechamelle

Skaldjurslasagne med hummerbechamelle

Hacka samtliga skaldjur grovt och ställ undan i kylen. Blanda ut dill och zucchini med skaldjuren. Bygg din skaldjurslasagne i en hög form
Skaldjurslasagne med sting

Skaldjurslasagne med sting

2 finrivna fiskbuljongtärning. 250 g färska pastaplattor 200 g riven ost t ex mozzarella Fyllning 4 dl crème fraiche 2 dl mjölk 1 msk sambal oelek 1 pressad vitlöksklyfta 2 finrivna fiskbuljongtärning 170 g räkor i lag 170 g kräftstjärtar i lag 4 dl strimlad purjolök 250 g skivade cocktailtomater 100 g färsk spenat 1 citron, finrivet skal och saft Salt Peppar
Förföriskt goda pilgrimsmusslor

Förföriskt goda pilgrimsmusslor

Ingredienser Portioner. 2 150 g pilgrimsmusslor 1 1/2 msk smör 1 1/2 tsk mild soja 1/2 msk färskpressad citronjuice 50 g shiitakesvamp 1/2 dl strimlad salladslök olja till stekning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen
Fisk från Skagen

Fisk från Skagen

Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Lägg fisken ovanpå. Tillsätt matfett och fiskbuljong. Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost och ströbröd
Succéfisk & pressad potatis

Succéfisk & pressad potatis

Succéfisk. Dela fisken i bitar och lägg dom i en smord form. Häll såsen över fisken och peppra. 600 g torkfilé
En himla fin fisksoppa

En himla fin fisksoppa

Peppar & salt. – Tillsätt pressad vitlök, vin, grädde, hummerfond, fiskbuljong, citron och kryddor. – Skär fisken i mindre bitar
Räksoppa toppad med chili och dill

Räksoppa toppad med chili och dill

1 kg färska räkor 1 msk olivolja 2 morötter 1 gul lök (stor) 0,5 fänkål 0,5 rotselleri olivolja 4 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 1 l vatten 2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjukost (räkost) cayennepeppar salt peppar majsstärkelse fond (av sjöpung) bröd 1 kruka dill olivolja 1 röd chilifrukt
Lax i krämig sås med hummersmak

Lax i krämig sås med hummersmak

600 g laxfilé. 11 dl vatten. 13 msk hummerfond. 11 dl crème fraîche. 12. 5 dl mellangrädde. 12 tsk fransk senap
populärt recept

populärt recept

helt rätt i höstrusket. Dessa heta räkor är ett av de mest sökta recepten här på bloggen. Förstår dess popularitet då det verkligen är en supergod rätt som är enkel att fixa ihop
Parmesangratinerad fiskgryta

Parmesangratinerad fiskgryta

Putsa fisken och dela den i stora bitar. Toppa med fisken och räkorna. Toppa fisken med dem och sockerärtorna
Kräft- och gurksallad

Kräft- och gurksallad

1. Halvera gurkan, kärna ur och skär i mindre bitar. Häll av lagen av kräftstjärtarna och blanda dem med gurka, yoghurt, dill, rödlök, vitlök och smaka av med salt och peppar
Fiskcurry med kokosmjölk och lime

Fiskcurry med kokosmjölk och lime

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 1/2 tsk salt 400 ml kokosmjölk ca 600 g torsk- eller sejfilé 1 lime 1 msk olja salt och peppar 2 pak choi 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan