Du kan antingen välja att rimma köttet i saltlag eller göra en saltsörja smaksatt med örter. Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida
Långlagad fläsksidamed bön- & äpple sallad. Ekotrenden gör också sitt och vi ska efter en tid av ”slit & släng” numera ta tillvara på alla delar av råvarorna på bästa sätt
Nu när jag var sjuk kunde jag till och med ta två. Tre underbara ting. När jag bestämde mig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
Lägg tillsammans med hela, skalade vitlöksklyftor i formen. fläsksida (inte rimmad). Servera med t ex brässerade bönor, senapsslungade bönor eller en bönsallad
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
) något i stil med kokta fyrkanter. Skär fläsksidan i lagom stora fyrkanter. Man serverar ibland med ägg, isåfall lägg ner de kokta äggen i såsen ungefär nu
Jordgubbar är alltid gott. här en variant på marinerade gubbar. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här
Gnid in fläsket med lite salt och bryn sedan i en gjutjärnspanna på båda sidorna. Häll alla övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull och lägg i fläsksidan
Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.