1 smör1.
Sätt ugnen på 175 grader.2. Torka sidfläsket så det är helt torrt. Skär djupa skåror i ett rutmönster i svålen.3. Gnid in salt och peppar i svålen.4. Lägg smör och olja i en liten ugnsfast form som nätt och jämnt rymmer fläsksidan.5. Hacka löken och äpple i grova bitar. Lägg tillsammans med hela, skalade vitlöksklyftor i formen.6. Sätt in fläsksidan mitt i ugnen i cirka 2 timmar.7. Ytan ska vara knaprig så ta ut köttet, höj värmen till 250 grader och sätt in köttet igen i cirka 15 minuter. Låt vila lite.8. Skär i tunna skivor. Servera med t ex brässerade bönor, senapsslungade bönor eller en bönsallad.
Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar
Krispigfläsksida med äppelkålPerfekt helgmat för höstens mysiga middagar. Fläsksida. Fläsksida. Sila av buljong och spara till sky, lägg fläsksidan i press under natten med svålsida nedåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.