Krispig fläsksida
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fläsksida (inte rimmad)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlökar
  • 1 äpple
  • 1 flingsalt
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 rapsolja
  • 1 smör1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Torka sidfläsket så det är helt torrt. Skär djupa skåror i ett rutmönster i svålen.3. Gnid in salt och peppar i svålen.4. Lägg smör och olja i en liten ugnsfast form som nätt och jämnt rymmer fläsksidan.5. Hacka löken och äpple i grova bitar. Lägg tillsammans med hela, skalade vitlöksklyftor i formen.6. Sätt in fläsksidan mitt i ugnen i cirka 2 timmar.7. Ytan ska vara knaprig så ta ut köttet, höj värmen till 250 grader och sätt in köttet igen i cirka 15 minuter. Låt vila lite.8. Skär i tunna skivor. Servera med t ex brässerade bönor, senapsslungade bönor eller en bönsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.